Beneficii

 La magazinele naturiste găsim tablete, capsule şi tinctură de topinambur, iar în hipermarket-uri, putem cumpăra tuberculi. 
 Tratamentele se administrează în doze destul de mici, dar efectele sînt surprinzător de puternice. 

  Cu o valoare glicemică de 50, anghinarea de Ierusalim sau topinambur este considerat un aliment cu Indice Glicemic mediu.
  Produsele alimentare cu indice glicemic mic și mediu, cum ar fi cerealele integrale sau anghinarea de Ierusalim, respectiv topinambur, sunt digerate lent și nu provoacă fluctuații rapide ale nivelului de glucoza din sânge.
  Datorită efectului lor blând asupra nivelului de glucoză din sânge, alimentele cu indice glicemic redus și mediu pot combate oboseala, ne pot ajuta să ne menținem silueta, să îmbunătățim controlul diabetului zaharat și chiar reduc riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral.
  La administrarea oricărui antibiotic, medicii recomandă dublarea cu probiotice (prebioticele sunt bacterii sănătoase benefice pe care antibioticele le anihilează din păcate totodată cu cele rele). Alimente naturale precum topinambur, cicoarea, varza murată, iaurtul sau chefirul sunt bogate în prebiotice. Ttrebuie să consumați aceste alimente tot timpul, pentru a avea un sistem imunitar puternic.
  Topinambur este o legumă în care se găsesc și vitaminele din complexul B, în special tiamina. Tiamina, cunoscută sub numele de vitamina B1, este implicată într-o serie de funcții ale corpului, fiind esențială pentru buna funcționare a sistemului nervos și a mușchilor. De asemenea, tiamina este necesară pentru metabolismul carbohidraților, precum și pentru producerea de acid clorhidric în stomac.
 Lipsa de acid clorhidric poate afecta digestia proteinelor și poate provoca dureri de stomac prin inhibarea activării enzimei pepsine. Mai mult, nivelurile scăzute de acid cresc riscul de suprainfecție bacteriană în stomac, care la rândul ei poate provoca diaree sau poate diminua absorbția de vitamine și minerale.
 Nivelul natural de acid clorhidric scade pe măsură ce imbătrânim și, prin urmare, în special persoanele în vârstă ar putea apela la alimente precum napii (topinambur) care promovează producția de acid clorhidric.
 Topinamburul este o sursă excelentă de potasiu și o sursă bună de fier. Glucosinolații din napi se descompun, de asemenea, în izotiocianați, un grup de compuși capabili să inhibe creșterea microbiană și bacteriană.
 Izotiocianatele luptă împotriva bacteriilor comune care cauzează boli, cum ar fi E. coli și S. aureus.
 Un studiu în laborator a concluzioonat că izotiocianații din legumele crucifere au avut un efect antibacterian de până la 87% împotriva tulpinilor rezistente la antibiotice 
 Favorizeaza sănătatea oaselor. Vitamina K joacă un rol cheie în metabolismul osos, glucozinolații pot afecta pozitiv formarea oaselor.
 Conținutul de antociani și compuși ai sulfului, cum ar fi glucozinolații, s-a dovedit că exercită efecte de protecție hepatică.
 Deși este o legumă foarte sănătoasă, topinamburul nu are o reputație foarte bună în ceea ce privește modul în care formează gaze intestinale. Dulceața acestei legume provine de la niveluri ridicate de inulină, o fibră solubilă care trece intactă prin sistemul digestiv până ajunge la colon, unde bacteriile intestinale o descompun și apoi eliberează gaze.
 Topinamburul reface flora intestinala: inulina, folosita de bacteriile probiotice ca hrana, sustinand refacerea si dezvoltarea florei benefice.

 Beneficiile consumului de topinambur 

  1.  conține inulina cu efect prebiotic 
  2.  susține procesul de slăbire 
  3.  este recomandat diabeticilor 
  4.  susține sănătatea tractului digestiv 
  5.  sursă bună de potasiu, magneziu, fier, vitamine și minerale, substanțe nutritive 
  6. are grijă de sănătatea inimii 
  7. are grijă de sănătatea pielii, părului, scalpului 
  8.  scade colesterolul rău
  9.  elimină toxinele din organism 
  10.  de ajutor în ulcer, gastrită, arsuri, pancreatită, diaree 
  11.  elimină stările de vomă și greață, gust neplăcut în gură 
  12.  elimină balonările 
  13.  reduce riscul apariției bolilor la prostată 
  14.  poate fi folosit în diverse măști de înfrumusețare 
  15.  reduce seboreea, ridurile, redă suplețea pielii 
  16.  ajută funcționarea bilei, a ficatului, sistemului uro-genital 
  17.  îmbunătățește sistemul imunitar 
  18.  elimină precipitatul salin din urină 
  19.  îmbunătățește parametrii hemoglobinei din sânge 
  20.  crește apetitul 
  21.  scade numărul bolilor infecțioase la copii. 
  22.  taie foamea 
 Faima topinamburului ţine de puterea acestuia de a scădea apetitul, fiind ideal în curele de slăbit. 
 Pur şi simplu, un comprimat din această plantă poate ţine loc de gustare.
 Senzaţia de foame va mai dura maximum 30 de minute de la administrare, după care vom putea suporta mai uşor timpul pînă la masa principală. 
 Topinamburul pare a fi un remediu predestinat curelor de slăbit. 
 Topinamburul ajută enorm în controlul apetitului, dar nu poate face minuni fără efort din partea celui care vrea să slăbească. 
Mîncînd în neştire, nu se poate slăbi nici cu topinambur, nici cu alt remediu. 
Planta are rolul de a ajuta persoanele supraponderale care urmează regimuri alimentare rezonabile, prin care vor slăbi puţin cîte puţin. 
Rezultatele obţinute în timp sînt stabile şi fără riscuri pentru sănătate.
Topinamburul reglează metabolismul lipidic, rămînînd unul dintre cei mai eficienţi adjuvanţi în controlul greutăţii corporale. 
Nu s-au constatat efecte adverse. 
Dacă apar balonări sau dureri abdominale, remediul se poate lua cu un vîrf de cuţit de pulbere de anason sau fenicul, plante care au efect carminativ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.